Vi leverer dronetjenester
med presisjon og ekspertise

Droner i Skanska Norge.

Droneteknologi har åpnet opp en verden av muligheter og bruksområder, og har vist seg å være et svært nyttig verktøy innen landmåling. Vi har erfaring og kompetanse innenfor bruk av droner til kartlegging og topografisk undersøkelse, volumberegning og mengdeestimering, bygninginspeksjon og konstruksjonskontroll, filming og fotografering.

 

Vi bruker både LiDAR-sensorer, tradisjonelle kamera og IR-sensorer for å samle data fra dronene. Sammen med vår kompetanse innen landmåling leverer vi pålitelige og nøyaktige topografiske modeller, høyoppløslige kart og ortofoto til våre kunder.

LIDAR

LIDAR og droner har revolusjonert datainnsamling og kartlegging. Ved å kombinere LIDAR-teknologi, som bruker laserpulser til å måle avstander, smarte programvarer, med droner som mobile plattformer, har vi fått et kraftig verktøy. LIDAR-droner kan raskt og nøyaktig samle inn data fra ulike områder og brukes i en rekke applikasjoner.

Bruken av LIDAR-droner spenner fra kartlegging og topografi til bygg- og anleggsindustrien, inspeskjonsopppgaver,  miljøovervåkning og arkeologi. Fordelene inkluderer raskere datainnsamling, høy presisjon og økt sikkerhet. LIDAR-droner reduserer behovet for manuell innsats på farlige eller utilgjengelige steder og gir pålitelige og omfattende resultater.

Vårt erfarne team av droneoperatører og LIDAR-spesialister allerede løsninger for ditt prosjekt eller behov. Vi leverer nøyaktige og pålitelige resultater som kan hjelpe deg med å effektivisere din arbeidsdag.

TERMISK

Termiske kameraer på droner har åpnet opp en ny verden av muligheter. Disse kameraene oppdager infrarød stråling og lagrer detaljerte bilder av varmesignatur. Ved å kombinere termiske kameraer med droner, får vi et kraftig verktøy for termiske inspeksjoner og overvåkning. Droner gir fleksibilitet til å samle inn termiske data fra ulike områder raskt og nøyaktig.

 

Termiske kameraer på droner avdekker varmelekkasjer og fuktskader i bygg, finner varmekilder i redningsaksjoner, og kan brukes til mange ulike inspeksjonsjobber som eksempelvis solceller.  Fordelene inkluderer raskere inspeksjoner, tidlig problemoppdagelse og høyere sikkerhet.

Ønsker du å utforske mulighetene? Ta kontakt.

 

RGB

RGB-sensor kameraer på droner gir oss en kraftig verktøy til å samle inn og analysere visuelle data. Disse kameraene fanger opp farger og genererer høyoppløselige bilder og videoer. Ved å kombinere dem med droner får vi en mobil plattform som raskt og nøyaktig samler inn visuelle data fra ulike områder.

RGB-sensor på kameraer gir dronet et kraftig verktøy for å samle inn og analysere visuell data. De kan brukes til kartlegging, eiendomsfotografering, inspeksjon av infrastruktur og mer. Fordelene inkluderer rask datainnsamling, høyoppløselige visuelle data og økt effektivitet. Med bruke moderne programvarer og AI, ser mulighetene for disse mobile plattformene ut til å være nesten ubegrensede. 

Våre spesialister innen databehandling er klare til å finne rett løsning til deres prosjekt eller behov.

   

  Inspeksjon 

   

  Vår droneoperatører tilbyr rask, kostnadseffektiv og sikker inspeksjon av infrastruktur, bygninger, broer, kraftverk og en ellers stor bredde. Våre sertifiserte dronepiloter bruker det siste innen kamerateknologi og avansert bildebehandlingsprogramvare for å fange detaljerte bilder og videoer.

   

  Med muligheten til å nå utilgjengelige områder, identifisere feil og svakheter, samt skape nøyaktige 3D-modeller og termiske kartlegginger, sikrer vi at våre kunder alltid får pålitelige resultater. Vi overholder strenge risikoprosedyrer og personvernregler for å sikre trygghet av operasjoner og data.

   

  Termisk inspeksjon

  Broinspeksjon

  Broinspeksjon er en utfordrende oppgave med betydelig risiko knyttet til konvensjonelle metoder. Ved å ta i bruk avansert droneteknologi har vi kapasitet til å gjennomføre inspeksjoner med enestående presisjon, raske resultater og langt større sikkerhet enn ved bruk av tradisjonelle inspeksjon. Vår ekspertise gjør det mulig for Skanska Norge å levere svært nøyaktige resultater til våre kunder.

  Vanskelig tilgjengelig steder

  Bruk av droner ved vindmølleinspeksjon gir kostnadseffektiv og sikker tilgang til utilgjengelige områder. Dronebruk muliggjør grundig visuell inspeksjon, termisk kartlegging og rask datainnsamling – noe som reduserer nedetid og bidrar til bedre vedlikeholdseffektivitet. Bruk av droner reduserer og betraktelig risiko for personellskader.

  Termisk inspeksjon

   

  Skanska Survey leverer termisk inspeksjon. Vi spesialiserer oss på inspeksjoner av utilgjengelige steder uten behov for spesialutstyr eller fare for personell.

   

  Våre termiske inspeksjoner er uvurderlige for å vurdere tilstanden til bygninger og infrastruktur. Vi identifiserer temperaturforskjeller som indikerer manglende isolasjon, skader, luftlekkasjer og fruktinntrengning.

   

   

   

  Dette kan være kostbart for både infrastruktur og bygningseiere. Ved bruk av termiske kameraer avslører vi raskt og nøyaktig problemer, og bidrar dermed til å forhindre dyre skader, og energitap. Vårt erfarne team av dronepiloter og inspektører leverer pålitelige resultater og grundige rapporter for å gi deg nødvendige innsikt for gode beslutninger og nøyaktige tilstandsvurderinger av eiendommer.

   

   

  Termisk inspeksjon

  Takinspeksjon

  Takinspeksjon med droner er en presis metode for å oppdage fuktproblemer og lekkasjer. Ved bruk av IR-sensorer kan våre fagspesialister identifisere områder som er utsatt for fuktskader, viktig for å unngå skader og forebyggende vedlikehold for å bevare bygningens integritet.

   

  Bygginspeksjon

  Termisk bygginspeksjon med droner er en effektiv og nøyaktig måte å oppdage varmelekkasjer, isolasjonsproblemer og strukturelle avvik. Ved å bruke infrarød-kamera kan man raskt identifisere energitap og potensielle feil, noe som bidrar til bedre energieffektivitet og bygningssikkerhet.
   

  Foto & video

   

  Utforsk verden fra et helt nytt perspektiv med våre dronebaserte foto- og videotjenester. Hos Skanska kombinerer vi avansert droneteknologi med kreativ ekspertise for å levere imponerende visuelle resultater.

   

  Vårt team av erfarne dronepiloter og profesjonelle fotografer tar bilder og videoer fra luften, skaper unike og engasjerende visuelle opplevelser. Enten det er eiendomsfotografering, markedsføring eller dokumentasjon av ditt prosjekt, er våre dronebaserte tjenester ideelle for å fange øyeblikkene som skiller seg ut

   

  Termisk inspeksjon

  HQ 360° – bilder & video

   

  Oppdag en verden av muligheter med vår HQ 360° virtuelle teknologi. Vi skaper innovative og engasjerende opplevelser som lar deg presentere den beste verjsonen av det du har å tilby.

   

  Utforsk flere eiendom og områder gjennom vårt skreddersydde 360-visning. Med vår fleksible løsning kan vi lage skreddersydde løsninger etter kundens spesifikasjoner.

   

  Vil du vite mer om droner i Skanska?